Lubicie owsianki? bo ja nieee… ale w tej wersji smakuje mi wręcz wyśmienicie. Owsiankę przygotowuje się mega szybko, a dodatkowo może ona zawierać przeróżne składniki jak w moim przypadku, uwielbiam owsiankę z naturalnym kremem orzechowo – czekoladowym z bodypak. Ta wersja jest idealnym sposobem na słodką przekąskę dla łasuchów, którzy troszeczkę dbają o linię 🙂 Taki krem jest świetnym zamiennikiem kalorycznej nutelli.
Składniki:
- pół szklanki płatków owsianych
- pół szklanki mleka, ja używam 1,5%
- jeden banan
- bakalie / mieszanka studencka / słonecznik
- łyżeczka cynamonu
- proszek do pieczenia
- krem orzechowo – czekoladowy SPORT DEFINITION CHOCONUTTO
Przygotowanie:
Sypkie składniki mieszam wraz z płatkami owsianymi i zalewam połową szklanki mleka. W kokilce bądź innym naczyniu żaroodpornym rozgniatam banana, z którego ówcześnie odkroiłam kilka plasterków do ozdobienia owsianki. Do banana dodaję 1 bądź 2 łyżki kremu orzechowo – czekoladowego ( można więcej, wedle uznania łasucha :). Owsiankę wraz z sypkimi składnikami mieszam w kokilce z bananem i kremem czekoladowym. Na wierzch wysypuję bakalie / mieszankę studencką oraz ozdabiam plasterkami banana. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Chętnie bym zjadła 🙂
uwielbiam owsiankę w tej postaci ale z masłem orzechowym jeszcze nie próbowałam 😉 zaciekawiła mnie ta fit nutella 😉
Pierwszy raz słyszę, że owsiankę można zapiekać. Już wiem co będę w weekend próbować 🙂
Ja też nie lubię owsianki. Polecam jaglankę .A zapiekana jaglanka pycha !!!!
It looks delicious, TFS!
xox
Lenya
FashionDreams&Lifestyle
Aż zgłodniałam! <3 w jakim programie robisz zdjęcia otwierające posty?
Też nie słyszałam o zapiekaniu owsianki. Ta wersja mnie kusi. 😉
Zjadłoby się 🙂
Pozdrawiam!
pięknie to wszystko wygląda ale nie przepadam jakoś za masłem orzechowym 🙁
osz kurcze to musi być pyszne!
Mniaaaaam! Uwielbiam owsiankę, a w tej wersji wygląda wyśmienicie. Jutro działam 🙂
http://agnesssja.blogspot.com/2016/12/parka-z-futerkiem.html
Wygląda apetycznie.
ciekawy przepis 😉
Mega fajny przepis 🙂 na pewno wypróbuję!