Ciastka z ciasta francuskiego – cynamonowe rollsy z masłem orzechowym

Dzisiaj przychodzę do Was z naprawdę szybkim i łatwym przepisem. Nam mamom takie przepisy są również potrzebne. Dobrze wiecie, że przy dzieciach trzeba mieć zawsze jakiś plan B w przypadku, gdy nie ma żadnej fajnej przekąski. 

Ostatnio wpadłam na pomysł wykonania przepysznych i chrupiących ciastek z ciasta francuskiego z dodatkiem cynamonu i masła orzechowego. Jeżeli chodzi o masło orzechowe to zawsze wybieram te z firmy Primavika, ich masła mają w składzie tylko i wyłącznie masło orzechowe bez dodatkowych zbędnych wspomagaczy. Odkąd pierwszy raz zrobiłam te rollsy z ciasta francuskiego to od tego czasu u mnie w lodówce musi być ciasto francuskie właśnie na takie nagłe zachcianki nie tylko ze strony dziecka. Przepis jest banalnie prosty i na pewno każdemu wyjdą takie pyszne ciasteczka.

Potrzebujemy: ciasto francuskie, masło orzechowe, cynamon i cukier. Ciasto francuskie rozwijamy i wzdłuż dłuższego brzegu smarujemy masłem orzechowym, a całość ciasta posypujemy cynamonem i cukrem. Tak wysmarowane ciasto zwijamy i tniemy na 2 cm kawałki. Nasze rollsy układamy na blaszce i pieczemy około 15-20 minut ne termoobiegu w 200 stopniach Gotowe!


Przeczytaj także: Najprostszy i bardzo szybki przepis na gofry

Ciastka z ciasta francuskiego - cynamonowe rollsy z masłej orzechowym Ciastka z ciasta francuskiego - cynamonowe rollsy z masłej orzechowym

Zostaw komentarz