Muffiny babeczki bananowe fit – mega szybkie i smaczne

Muffiny babeczki bananowe fit – mega szybkie i smaczne. Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na ekspresowe babeczki bananowe wersji fit. Takie babeczki przygotujesz bez użycia miksera. Składniki wystarczy wymieszać łyżką. Są zdrowe i nadają się również dla dzieci, nawet tych najmniejszych. Oliwka tymi babeczkami bez dodatku masła czekoladowe zajadała się, odkąd zaczęłam jej rozszerzać dietę.

Babeczki są naprawdę proste do zrobienia. Do ich wykonania potrzebujemy tylko kilku składników + dowolne dodatki. U mnie jako dodatek posłużyłam się masłem czekoladowym NUTLOVE. Mam nadzieję, że je znacie, bo jest naprawdę pyszne.

Składniki na babeczki bananowe fit:

– 2 banany,

– 1 szklanka mąki pszennej,

– 2 jajka,

– 1/2 szklanki oleju rzepakowego,

– 1 łyżeczka proszku do pieczenia,

– 1/2 łyżeczka sody,

– opcjonalnie dodatki według uznania (rodzynki,migdały itd).

Przygotowanie:

W jednej misce mieszam wszystkie suche składniki, a w drugiej mokre zaczynając od rozduszenia banana. Następnie łącze składniki z obu miseczek intensywnie mieszając łyżką. Ciasto przekładam do 10 foremek na 1/2 wysokości. Do każdej foremki nakładam 1 małą łyżeczkę masła Nutlove (może być dżem, powidła) babeczki również można zrobić bez niczego w środku. Pozostałą ilością ciasta uzupełniam foremki do 3/4 wysokości i wkładam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piekę 15 minut z termoobiegiem. Po wyjęciu można według uznania udekorować swoje babeczki.


Przeczytaj także: Drożdżówki z jagodami polecają się do kawy – przepis Muffiny babeczki bananowe fit - mega szybkie i smaczne Muffiny babeczki bananowe fit - mega szybkie i smaczne

1 komentarz

Zostaw komentarz