Ciasto rafaello z mascarpone – ciasto bez pieczenia. Dzisiaj mam dla Was wyjątkowo łatwy przepis na ciasto bez pieczenia rafaello na biszkopcie z masą z białą czekoladą i mascarpone. Jadłam wiele ciast bez pieczenia, ale to jest naprawdę pyszne i łatwe w przygotowaniu, zrobił je nawet mój mąż, który nie bierze się do pieczenia i gotowania.
Ciasto bez pieczenia jest świetną alternatywą dla osób, które nie przepadają za pieczeniem, bądź boją się, że wypiek im się nie uda. Rafeallo ciasto bez pieczenia gwarantuję, że wyjdzie każdemu. Przepis jest naprawdę łatwy, a całe przygotowanie to mega frajda również dla dzieci.
Ciasto rafaello z mascarpone
Składniki:
- 500 g serka mascarpone
- 500 ml śmietanki 30%
- 3 łyżki cukru pudru
- 100 g wiórków kokosowych
- 1 tabliczka białej czekolady
- 200 g biszkoptów
- 6 łyżek masła orzechowego
- puszka kajmaku
Przygotowanie:
Śmietankę i mascarpone ubijamy na puszystą masę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. W tym czasie rozpuszczamy białą czekoladę w kąpieli wodnej, letnią dodajemy do ubitej wcześniej masy z serka mascarpone. Mieszamy. Kajmak mieszamy osobno z masłem orzechowym na jednolitą masę. Na dno formy wykładamy połowę biszkoptów, następnie pół porcji przygotowanej masy z serka mascarpone. Kolejna warstwa to druga połowa biszkoptów, następnie masa kajmakowa, ponownie masa z serka mascarpone i wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki i gotowe!
Przeczytaj także: Sprawdzony przepis na torcik Beza Pavlova z mascarpone thermomix
Prawdziwy Sukces polega na tym, że dostajesz to, czego chciałeś :-). Szczęście na tym, że chcesz tego, co dostałeś.
Doceniam twoje teksty i prawie wszystkie chłonę migiem, dziękuję za link z komentarza, on jest rankingowym dźwigiem.
Prawdziwy z Ciebie talent i mistrz pióra z ogromną łatwością przekładasz myśli na słowa… trzymaj tak dalej, dbaj i pięlęgnuj swego bloga… Skąd czerpiesz tak ciekawe inspiracje ?
Przyznam szczerze, że miło i przyjemnie się czyta Twojego bloga. Masz talent, ambicję i lekkie pióro gratuluję 🙂
Służysz społeczności blogowej, pięknie składasz frazy. przyjmij najszczersze wdzięczności moich wyrazy 🙂